Dit vinden blåser

Hvor mange ganger har jeg ikke sittet på rommet mitt i 2. etasje, sett ut av det store, rene vinduet mitt. Sett på vinden som blåser forbi og lurt på hvor den drar, om den føler seg fri. Tenk å være fri som vinden. Dra overalt hvor det er spillerom for fantasien. Hvis jeg noen gang får være fri som vinden, skal jeg dra til vakre Nord-Irland, en øde øy i Mexico-golfen, opp i taigaen nord i Russland og inn gjennom norske fjorder.


Vinden fører med seg minner. Minner om turer og familien min, om oldermor, bestemødre, søsken og foreldre. Også om venner. Vinden har tatt, og vinden har gitt. Den har ødelagt og den har hjulpet. Av og til er den motstanderen og av og til lagkameraten. Mon tro hvor den kommer fra?

jul nyttr lberg 129


Vinden er en god hjelper. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å komme på historier på enn å se på vinden som fyker forbi i et kaldt gufs, eller kommer og omfavner deg, varm og kjerlig. Kanskje den kjøler deg ned med sjøluft en varm sommerdag, eller bringer med seg den søte duften av vår en februar morgen. Kanskje en dag i august, er man så heldig å kjenne den friske lukten av høst. Da får man lyst til å sette seg ned og skrive om følelsen av vinden. Kanskje man en gang får dratt dit vinden blåser. bare husk å stå klar med seilet...

Én kommentar

Så bra du skriver! : D

Skriv en ny kommentar

LibbyKhitheta

LibbyKhitheta

13, Stavanger

Jeg er en drømmende personlighet som elsker å sitte å tenke. Jeg liker som oftest å være alene, men noen ganger blir jeg skikkelig selskapssyk. Mine interesser er tegning, maling, piano og tenke.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits